Drukkers van vader op zoon sinds 1792

De relatie tussen het drukken en de familie Alberts gaat terug tot 1792. Jan-Mattijs Alberts, Petrus Matias Alberts, Jacob Karel Alberts,Gustaaf Alberts, Alphons Alberts, Pierre Alberts, Guus Alberts, Pierre Alberts, Theo Alberts en Jan Alberts, voornoemde opsomming is niet volledig, maar laat zien wat er zich in Xanten, Maaseik, Sittard, Gulpen, Maastricht, Venlo en opnieuw Maaseik heeft afgespeeld.

Gestart werd als commanditaire vennootschap Drukkerij J.M.Alberts c.v. in augustus 1976 gesticht door Jan Alberts en Guus Alberts sr.

Oorspronkelijk zijn de werkzaamheden begonnen met een offsetdrukkerij in de gebouwen van en in samenwerking met de voormalige drukkerij Hotterbeekx te Maaseik.

In 1989 werd behalve investeringen in machines ook de drukkerij van collega Hotterbeekx overgenomen.
Dit resulteerde in een investering van een breed en evenwichtig machinepark zowel in de pre-press als ook voor het full-color drukken en voor de afwerking van geniette brochures en gestanste drukwerken.

In 1989 is alberts' drukkerij n.v. gesticht als voortzetting van Drukkerij J.M.Alberts c.v.
Onlangs heeft de drukkerij een nieuw bedrijfspand gebouwd op het nieuwe industriepark 'Renkhoven' langs de ring in
Aldeneik - Maaseik.


Natuurlijk zijn de lokale overheden, opleidingsinstituten en het bedrijfsleven onze belangrijkste klantengroep aangevuld met enkele klanten uit Antwerpen en 't Brusselse. Verder gaat een belangrijk deel van onze drukwerken richting Nederland en Duitsland.

Door gebrek aan ruimte hebben wij tot nu toe gewerkt met een team van 7mensen :

  • Jan Alberts, algemeen beleid, bijgestaan door echtgenote Eliane Alberts-Dubied, financieel-administratief beleid, personeelszaken, etc...
  • Pre-press, planning : Dhr Jos Janssen.
  • Drukkerij : Wim Dreessen, Moussa Benchakroudi.
  • Magazijn en afwerking: papierbeheerder en Maria Jangaeva.

Naast deze vaste groep hebben wij nog enkele parttimers. Het is de bedoeling om in het nieuwe pand een uitbreiding van het team te kunnen bewerkstellen.